Poctu italské kuchyni představuje lanýžové risotto či houbové pappardelle.
Vegetariáni jsou v obecném povědomí považováni za chudáky, kteří se v restauracích obvykle moc nenají. To se však rozhodla změnit skupina gastronomických nadšenců z Etnosvěta, která se inspirovala v mnoha koutech světa a vytvořila pestrou kolekci chutných jídel, při jejichž konzumaci si mnoho hostů často ani nevšimne, že chybí maso. Zvlášť když je perfektně zastoupeno jinou surovinou, třeba houbou portobello v případě netradičního burgeru, marinovaným tempehem, který doprovází legendární thajské nudle pad thai či unikátní kombinací celeru a bílé čokolády v populárním pokrmu Wellington.
Podzimní talíř se sýrem halloumi, dýní a hummusem z červené řepy
195 korun

Bramborové knedlíčky s uzenou brynzou
240 korun

Kyperský sýr
Abychom nezapomínali také na českou či středoevropskou inspiraci, mezi předkrmy nechybí olomoucké tvarůžky, zatímco v hlavních jídlech zase figurují bramborové knedlíčky s uzenou brynzou a paprikovou omáčkou. Příjemným překvapením je jemný kaštanový krém připravený z jedlých kaštanů, které známe hlavně v jejich pečené podobě prodávané na adventních trzích, nicméně jde o skvělou surovinu, z níž se dají připravit mimořádná jídla. Kaštanová polévka je zjemněná smetanou a dochucená portským vínem. Potěší také podzimní talíř, jehož součástí je u nás poměrně neznámý sýr halloumi (pocházející z Kypru), který doprovází sezonní dýně a hummus z červené řepy či smažené sushi s pikantní omáčkou a nakládaným zázvorem.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 40 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



