Tip:

Poctu italské kuchyni představuje lanýžové risotto či houbové pappardelle.

Vegetariáni jsou v obecném povědomí považováni za chudáky, kteří se v restauracích obvykle moc nenají. To se však rozhodla změnit skupina gastronomických nadšenců z Etnosvěta, která se inspirovala v mnoha koutech světa a vytvořila pestrou kolekci chutných jídel, při jejichž konzumaci si mnoho hostů často ani nevšimne, že chybí maso. Zvlášť když je perfektně zastoupeno jinou surovinou, třeba houbou portobello v případě netradičního burgeru, marinovaným tempehem, který doprovází legendární thajské nudle pad thai či unikátní kombinací celeru a bílé čokolády v populárním pokrmu Wellington.

Z nabídky:

Podzimní talíř se sýrem halloumi, dýní a hummusem z červené řepy

195 korun

jarvis_5a0c676c498e08968876b2e6.jpeg

Bramborové knedlíčky s uzenou brynzou

240 korun

jarvis_5a0c676c498e08968876b2ea.jpeg

Kyperský sýr

Abychom nezapomínali také na českou či středoevropskou inspiraci, mezi předkrmy nechybí olomoucké tvarůžky, zatímco v hlavních jídlech zase figurují bramborové knedlíčky s uzenou brynzou a paprikovou omáčkou. Příjemným překvapením je jemný kaštanový krém připravený z jedlých kaštanů, které známe hlavně v jejich pečené podobě prodávané na adventních trzích, nicméně jde o skvělou surovinu, z níž se dají připravit mimořádná jídla. Kaštanová polévka je zjemněná smetanou a dochucená portským vínem. Potěší také podzimní talíř, jehož součástí je u nás poměrně neznámý sýr halloumi (pocházející z Kypru), který doprovází sezonní dýně a hummus z červené řepy či smažené sushi s pikantní omáčkou a nakládaným zázvorem.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 40 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-65958140-letem-bezmasym-svetem