Stálice pražské gastronomické scény zaměřená na pokrmy připravené z čerstvých ryb, plodů moře a sezonních středomořských surovin zahajuje sezonu bílých lanýžů, která potrvá až do poloviny ledna.
Milovníkům dezertů by neměla uniknout lahodná kremšnita připravená z vyšlehaného žloutkového krému a jemného listového těsta.
Každý rok se v istrijských lesích nasbírá kolem dvanácti tun bílých lanýžů, které mají stejnou kvalitu jako o fous slavnější, ale jinak totožné lanýže z Piemontu. Ostatně téměř polovina istrijských lanýžů míří právě na legendární trh v Albě. Pár kilogramů intenzivně voňavé houby potěší také hosty Chorvatského Mlýna, neboť bílé lanýže budou od začátku října až do poloviny ledna jedním z pilířů podzimního menu.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



