Součástí butikového hotelu Schwaiger, který byl po kompletní rekonstrukci otevřen před pár týdny, je také okouzlující zahrada, v níž sídlí i restaurace s lakonickým názvem V Zahradě. Stejně jako celý hotel je také restaurace zasvěcena odkazu první republiky a sází na precizní podobu tradiční české kuchyně.

Tip:

Kouzelná zahrada je jako stvořená pro zahradní slavnosti a bude jistě vyhledávanou svatební lokací.

Stařený tatarák

Šéfkuchař Radek Ryška ji ovšem prezentuje v kreativním a nápaditém stylu, přičemž využívá suroviny z českých farem a farmářských trhů. Navíc má k dispozici vlastní udírnu, kde připravuje uzené ryby, třeba jemného sivena servírovaného s marinovanou okurkou a lehce nakyslým rakytníkem. Mezi předkrmy boduje poctivý sulc z vepřového kolena, nožiček a jazyka, ale největší hvězdou je famózní tatarák, připravený ze stařeného masa a servírovaný s houbovou majonézou a marinovanými liškami. Dokonalé podzimní jídlo.

Rozložený králík

Z nabídky:

Uzený siven, marinovaná okurka, chléb z popelu, křupavá kůžička, rakytník

195 korun

jarvis_59d4dbc9498e2987e15012de.jpeg

Přeštická kotleta s kostí, kroupové rizoto s jablečným ciderem a uzené cibulové lístky

295 korun

jarvis_59d4dbc9498e2987e15012e2.jpeg

Vegetariáni mohou vyzkoušet slaný koláč se sýrem z dnes již legendární kozí farmy v Krasolesí nebo salát s kozím sýrem a pečenou dýní. Mezi hlavními jídly září duo lahodného králičího masa ze stehna a ze hřbetu, které je ochucené estragonem a servírované s jemným mrkvovým a hráškovým pyré, chuťově překvapí také telecí pečené s citrusy a podávané s máslovou kapustou.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 60 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-65903070-za-prvorepublikovou-kuchyni