Součástí butikového hotelu Schwaiger, který byl po kompletní rekonstrukci otevřen před pár týdny, je také okouzlující zahrada, v níž sídlí i restaurace s lakonickým názvem V Zahradě. Stejně jako celý hotel je také restaurace zasvěcena odkazu první republiky a sází na precizní podobu tradiční české kuchyně.
Kouzelná zahrada je jako stvořená pro zahradní slavnosti a bude jistě vyhledávanou svatební lokací.
Stařený tatarák
Šéfkuchař Radek Ryška ji ovšem prezentuje v kreativním a nápaditém stylu, přičemž využívá suroviny z českých farem a farmářských trhů. Navíc má k dispozici vlastní udírnu, kde připravuje uzené ryby, třeba jemného sivena servírovaného s marinovanou okurkou a lehce nakyslým rakytníkem. Mezi předkrmy boduje poctivý sulc z vepřového kolena, nožiček a jazyka, ale největší hvězdou je famózní tatarák, připravený ze stařeného masa a servírovaný s houbovou majonézou a marinovanými liškami. Dokonalé podzimní jídlo.
Rozložený králík
Uzený siven, marinovaná okurka, chléb z popelu, křupavá kůžička, rakytník
195 korun

Přeštická kotleta s kostí, kroupové rizoto s jablečným ciderem a uzené cibulové lístky
295 korun

Vegetariáni mohou vyzkoušet slaný koláč se sýrem z dnes již legendární kozí farmy v Krasolesí nebo salát s kozím sýrem a pečenou dýní. Mezi hlavními jídly září duo lahodného králičího masa ze stehna a ze hřbetu, které je ochucené estragonem a servírované s jemným mrkvovým a hráškovým pyré, chuťově překvapí také telecí pečené s citrusy a podávané s máslovou kapustou.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



