Nová Le terroir je vzdušnější, živější a zábavnější. Hosté si mohou vybrat, zda zakotví ve stylovém Bistrotu Chic, zda si dají sklenku vína ve vinotéce, či absolvují velkou cestu francouzskou gastronomií v působivém gotickém podzemí.
K francouzské gastronomii patří skvostné sýry, které si můžete objednat místo sladkého dezertu.
Le terroir byla dlouhá léta pro většinu milovníků jídla téměř zakletým či zapovězeným podnikem, a přestože zde vařil nejprve slavný Jan Punčochář a po něm další skvělý šéfkuchař Pavel Pavlík, podnik měl pověst snobské restaurace, kde se uzavírají hlavně velké obchody. To se změnilo až s novým majitelem a s příchodem francouzského šéfkuchaře. Le terroir se otevřela "světu" a také výrazně změnila koncepci, neboť místo vyhraněné fine dining restaurace začala fungovat ve třech rovinách.
Zauzená makrela, citron, nakládaná zelenina, rukola, estragonová zemina, citronovo-šafránová majonéza
255 korun

Grilovaná chobotnice, fazolky, špenát, květák, nakládaná mrkev, chips a omáčka z kajenského pepře
595 korun

Legendární bujabéza
Můžete se zastavit na sklenku vína ve vinotéce či navštívit moderní francouzské bistro se svěží atmosférou a pestrou kolekcí tradičních francouzských delikates, ať už je to bujabéza, slavná rybářská polévka z Marseille servírovaná se šafránovými brambory, nebo třeba smažená žabí stehýnka s lanýžovou omáčkou. Vše v rozumné cenové relaci, většina hlavních jídel stojí od 400 do 600 korun. Zatímco Bistrot nabízí první seznámení s autentickou francouzskou gastronomií, čtyřchodová večerní degustace v historickém podzemí je již plnohodnotnou výpravou do francouzských regionů a pečlivou kolekcí vizuálně i chuťově vybroušených pokrmů.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 50 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



