Důraz na jasné chutě, jednoduchost a přímočarost. Taková je filozofie šéfkuchaře komorní restaurace Nota Bene, která patří mezi méně známé, ale o to poutavější podniky metropole.

Novoměstská restaurace Nota Bene hlásí výraznou změnu koncepce. Sympatický podnik, který už před lety začal jako jeden z prvních vařit výhradně z čerstvých sezonních a lokálních surovin, prošel během léta rekonstrukcí a od září se ještě více zaměří na prezentaci ne zcela běžné gastronomie šéfkuchaře Lukáše Nevyjela.

Tip:

Na vinné kartě najdete zajímavá vína z české vinařské oblasti, třeba mělnický Ryzlink rýnský, Pinot Noir či výborná vína z Třebívlic.

Restaurace Nota Bene začala spolupracovat s talentovaným sládkem Jakubem Veselým, a tudíž se bude točit Létající Falkon.

Vládnou čerstvé houby

Mění se i otevírací doba, místo celodenního provozu bude otevřeno od 11 do 15 hodin na oběd a pak znovu od 18 hodin na večeře. Zatímco obědová nabídka moderně pojaté české a evropské kuchyně zůstává, večer bude nově k dispozici precizní čtyřchodové menu, které bude jakousi vizitkou ambiciózního šéfkuchaře.

Sází primárně na čistou chuť pokrmů, v nichž má vyniknout především kvalita surovin, ať už jde o produkty předních českých biofarem, či třeba nabídku lesních hub. Ty v srpnu a září dodává několikrát týdně profesionální houbařka a šéfkuchař má k dispozici nejen oblíbené lišky, ale také třeba hřiby kováře či vyhlášené ryzce.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 80 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-65855220-vybrousena-jednoduchost