Důraz na jasné chutě, jednoduchost a přímočarost. Taková je filozofie šéfkuchaře komorní restaurace Nota Bene, která patří mezi méně známé, ale o to poutavější podniky metropole.
Novoměstská restaurace Nota Bene hlásí výraznou změnu koncepce. Sympatický podnik, který už před lety začal jako jeden z prvních vařit výhradně z čerstvých sezonních a lokálních surovin, prošel během léta rekonstrukcí a od září se ještě více zaměří na prezentaci ne zcela běžné gastronomie šéfkuchaře Lukáše Nevyjela.
Na vinné kartě najdete zajímavá vína z české vinařské oblasti, třeba mělnický Ryzlink rýnský, Pinot Noir či výborná vína z Třebívlic.
Restaurace Nota Bene začala spolupracovat s talentovaným sládkem Jakubem Veselým, a tudíž se bude točit Létající Falkon.
Vládnou čerstvé houby
Mění se i otevírací doba, místo celodenního provozu bude otevřeno od 11 do 15 hodin na oběd a pak znovu od 18 hodin na večeře. Zatímco obědová nabídka moderně pojaté české a evropské kuchyně zůstává, večer bude nově k dispozici precizní čtyřchodové menu, které bude jakousi vizitkou ambiciózního šéfkuchaře.
Sází primárně na čistou chuť pokrmů, v nichž má vyniknout především kvalita surovin, ať už jde o produkty předních českých biofarem, či třeba nabídku lesních hub. Ty v srpnu a září dodává několikrát týdně profesionální houbařka a šéfkuchař má k dispozici nejen oblíbené lišky, ale také třeba hřiby kováře či vyhlášené ryzce.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



