Slovo Monarch patří k Perštýnu snad od nepaměti, ale teprve nyní se nabídka podniku dokonale shoduje s jeho názvem. Před pár týdny otevřený Pohostinec Monarch se zaměřil na původní českou a rakouskou kuchyni z doby monarchie.
Na Perštýně se v posledních letech vystřídala řada konceptů, naposledy Monarch fungoval jako moderní tapas gastrobar. Nyní se vrací k podstatě pražské gastronomie a nabízí moderně připravená jídla tradiční české a rakouské gastronomie z přelomu 19. a 20. století.
Mezi dezerty kralují borůvkové vdolky s tvarohovou zmrzlinou.
Dohled zlatého kuchaře
Pod celým konceptem i stávající podobou menu je podepsán šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář, který před nedávnem v prestižní anketě Zlatý kuchař obhájil první místo pro nejlepšího šéfkuchaře v zemi a který je současně velkým milovníkem klasické kuchyně prezentované v moderní podobě (jenom připomeňme, že jak Grand Cru, tak Monarch patří společnosti Premier Wines & Spirits). Výkonným šéfkuchařem Pohostince je pak Jan Volšička.
1. Telecí řízek s moravským bramborovým salátem
295 korun

2. Konfitované kachní stehno pečené na dřevěném uhlí se sladkým zelím a lokšemi
315 korun

3. Dušené hovězí žebro v červeném víně, bramborová kaše
450 korun

Kapustnice se švestkami
Z předkrmů potěší telecí tatarák s křepelčím vejcem a smaženými kapary, svěží nakládané papriky s výborně namíchanou sýrovou pomazánkou z brynzy či mrkev připravená v oblíbeném grilu Josper a servírovaná s kousky řepy, feta sýru a rozmarýnovým medem. Jako skvělý životabudič můžeme doporučit slavnou slovenskou "zelňačku" kapustnici, která se připravuje se sušenými švestkami a klobásou a v zemi našich sousedů nesmí chybět na žádné vánoční či silvestrovské tabuli.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



