Slovo Monarch patří k Perštýnu snad od nepaměti, ale teprve nyní se nabídka podniku dokonale shoduje s jeho názvem. Před pár týdny otevřený Pohostinec Monarch se zaměřil na původní českou a rakouskou kuchyni z doby monarchie.

Na Perštýně se v posledních letech vystřídala řada konceptů, naposledy Monarch fungoval jako moderní tapas gastrobar. Nyní se vrací k podstatě pražské gastronomie a nabízí moderně připravená jídla tradiční české a rakouské gastronomie z přelomu 19. a 20. století.

Tip:

Mezi dezerty kralují borůvkové vdolky s tvarohovou zmrzlinou.

Dohled zlatého kuchaře

Pod celým konceptem i stávající podobou menu je podepsán šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář, který před nedávnem v prestižní anketě Zlatý kuchař obhájil první místo pro nejlepšího šéfkuchaře v zemi a který je současně velkým milovníkem klasické kuchyně prezentované v moderní podobě (jenom připomeňme, že jak Grand Cru, tak Monarch patří společnosti Premier Wines & Spirits). Výkonným šéfkuchařem Pohostince je pak Jan Volšička.

Z nabídky:

1. Telecí řízek s moravským bramborovým salátem

295 korun

jarvis_594a70e0498e9b936c6ef789.jpeg

2. Konfitované kachní stehno pečené na dřevěném uhlí se sladkým zelím a lokšemi

315 korun

jarvis_594a70e0498e9b936c6ef78d.jpeg

3. Dušené hovězí žebro v červeném víně, bramborová kaše

450 korun

jarvis_594a70e0498e9b936c6ef791.jpeg

Kapustnice se švestkami

Z předkrmů potěší telecí tatarák s křepelčím vejcem a smaženými kapary, svěží nakládané papriky s výborně namíchanou sýrovou pomazánkou z brynzy či mrkev připravená v oblíbeném grilu Josper a servírovaná s kousky řepy, feta sýru a rozmarýnovým medem. Jako skvělý životabudič můžeme doporučit slavnou slovenskou "zelňačku" kapustnici, která se připravuje se sušenými švestkami a klobásou a v zemi našich sousedů nesmí chybět na žádné vánoční či silvestrovské tabuli.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 60 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-65776660-za-kuchyni-monarchie