Hlavním klenotem Pivovaru Národní je fantastická klášterní zahrada předělaná na největší "beergarden" v centru metropole. Během okamžiku zmizí rušná Národní třída a objeví se pivní oáza, která hlavně v létě potěší a uspokojí všechny milovníky našeho národního nápoje.
V Pivovaru Národní se vaří vlastní pivo značky Czech Lion, a to jedenáctka (klasický světlý filtrovaný i nefiltrovaný ležák plzeňského typu) a dále pak tmavá třináctka. Pivní stálice nyní doprovází speciál, svrchně kvašený ale s vtipným názvem Mazaná liška a s výrazným ovocným aroma s tóny grepu či angreštu.
Nejen děti milují zdejší buchtičky se šodó, kulinární zajímavost představují bramborové placky s pivní marmeládou.
Tatarský biftek z anguse
Ještě bohatší je nabídka jídel rozkročená od klasické české hospodské kuchyně až po výtečné steaky na grilu s nádechem Itálie. Zajímavou novinkou mezi předkrmy jsou šťavnaté filety ze sleďů podávané s pikantní marinádou, stejně jako téměř zapomenuté zelňáky, kdysi vyhlášené bramborové placky se zelím.
Nechybí samozřejmě obligátní tatarák z výborného masa black angus či další zapomenutá hospodská legenda v podobě česnekového vepřového boku s křenem a rozpečeným chlebem.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



