Moderní vinařství Johann W v Třebívlicích už dokázalo své nesporné kvality, teď je na řadě noblesní restaurace Ulrika, která by se měla podle přání majitelů vyšvihnout mezi gastronomické špičky regionu.
V nádherné krajině sopek Českého středohoří, jež obklopují slavné Třebívlice, se všechno točí kolem legendárního milostného příběhu, jehož aktéry byli německý básník Goethe a třebívlická baronka Ulrika von Levetzow. Zatímco první dal jméno tamnímu vinařství, po mladé šlechtičně zase pojmenovali restauraci.
Při návštěvě restaurace Ulrika rozhodně ochutnejte vína Johann W.
Před nebo po obědě si udělejte výlet na nedaleký hrad Házmburk, na jehož svahu má vinařství Johann W své vinice.
Pocta českým rybám
Šéfkuchař podniku Jan Sochor je fanda do lokálních produktů a pravidelně objíždí farmáře v okolí Třebívlic, od kterých bere maso i zeleninu. A hlavně se jako jeden z mála českých šéfkuchařů důsledně věnuje sladkovodním rybám, které jsou v české gastronomii stále velkou popelkou.
Na jídelním lístku tudíž pravidelně najdete okouny či štiky, přičemž způsob přípravy i přílohy se střídají. Na jaře ji šéfkuchař připravoval v solné krustě, což je ideální způsob, neboť štika je poměrně suchá a díky této úpravě si udrží autentickou chuť jemného rybího masa.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.