V novém kabátku a s novým elánem. Po důkladné zimní rekonstrukci a následném rozšíření příjemné terasy u klidného rybníčku se oblíbená průhonická legenda znovu hlásí s vervou o slovo.
Hliněná bašta je proslavená výtečnými domácími dezerty, zkuste třeba čokoládový dort s vanilkovým krémem a mandarinkami.
Lety prověřená stálice české gastronomické scény by mohla být vzorem výletní hospody, které se na venkově rodí jako houby po dešti. Hliněná bašta má totiž téměř vše, co v takovém podniku očekáváme − domácí atmosféru, příjemnou obsluhu a hlavně nádherné prostředí s výhledem na jeden z průhonických rybníčků. A když k tomu připočteme nápaditou a inovativní kuchyni zkušeného šéfkuchaře Hynka Vávry, který už téměř dvě dekády sází na sezonní produkty, je jasné, že zvláště o víkendech bývá v Baště obvykle plno.
1. Tataráček z chřestu a avokáda s plátky uzených kachních prsou
155 korun

2. Pečené kůzlátko na másle se špenátem a šťouchanými brambory
295 korun

Avokádo plněné krevetami
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



