Jen pár metrů od malostranských mosteckých věží, přímo na turisticky exponované Královské cestě funguje již řadu let oblíbená restaurace Pod Věží, která se snaží najít průsečík mezi tradiční a moderní českou kuchyní.

Přestože restaurace Pod Věží si získala své renomé díky vybroušené podobě české kuchyně, za zkoušku stojí také několik "mezinárodně" laděných pokrmů, žádané jsou grilované krevety s lehce pikantní wasabi majonézou či vynikající rustikální dýňové gnocchi servírované s jemnou pečenou dýní a skvostnou omáčkou z kozího sýra.

Tip:

Ochutnejte netradiční "štrúdl" v podobě hruškového závinu s rozinkovou omáčkou a pěnou z anglického krému.

Daněk versus divočák

Většina hostů ovšem dává přednost české kuchyni, neboť šéfkuchař se nebojí výrazných chutí a zajímavých kombinací, které dávají českým jídlům nečekaný šmrnc. Jako příklad poslouží povedená zvěřinová paštika podávaná s nastrouhaným kaštanem, houbičkami naloženými v chilli a zázvoru a omáčkou z čerstvých borůvek, kterou můžete ochutnat jen do konce března, stejně jako jelení guláš na červeném víně s jalovcem a jeřabinami či zajímavou konfrontaci dvou druhů zvěřiny − a sice daňčího hřbetu pečeného v bylinkové krustě a konfitovanané plece z divočáka.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 80 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-65668670-ceska-kuchyne-pod-vezi