Jen pár metrů od malostranských mosteckých věží, přímo na turisticky exponované Královské cestě funguje již řadu let oblíbená restaurace Pod Věží, která se snaží najít průsečík mezi tradiční a moderní českou kuchyní.
Přestože restaurace Pod Věží si získala své renomé díky vybroušené podobě české kuchyně, za zkoušku stojí také několik "mezinárodně" laděných pokrmů, žádané jsou grilované krevety s lehce pikantní wasabi majonézou či vynikající rustikální dýňové gnocchi servírované s jemnou pečenou dýní a skvostnou omáčkou z kozího sýra.
Ochutnejte netradiční "štrúdl" v podobě hruškového závinu s rozinkovou omáčkou a pěnou z anglického krému.
Daněk versus divočák
Většina hostů ovšem dává přednost české kuchyni, neboť šéfkuchař se nebojí výrazných chutí a zajímavých kombinací, které dávají českým jídlům nečekaný šmrnc. Jako příklad poslouží povedená zvěřinová paštika podávaná s nastrouhaným kaštanem, houbičkami naloženými v chilli a zázvoru a omáčkou z čerstvých borůvek, kterou můžete ochutnat jen do konce března, stejně jako jelení guláš na červeném víně s jalovcem a jeřabinami či zajímavou konfrontaci dvou druhů zvěřiny − a sice daňčího hřbetu pečeného v bylinkové krustě a konfitovanané plece z divočáka.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



