Po dvou letech rekonstrukce byla v polovině února znovu otevřena kavárna Cafe Rudolfinum umístěná ve Sloupové síni. Nový podnik provozuje gastronomická skupina Zátiší, jejíž majitel Sanjiv Suri v Praze začínal před 26 lety právě s kavárnou − tehdy v prostorách Národního muzea.
Cafe Rudolfinum chce být současně českou i kosmopolitní kavárnou, která se zaměří na prezentaci kvalitních pokrmů z vlastní výroby a kvalitní kávu, dodávanou zavedenou společnost La Boheme. A přestože nabídka podniku není široká, zaujme nečekaně kreativní a vytříbenou podobou. Vše je totiž laděné tak, aby maximálně souznělo s filozofií Rudolfina, které je v první řadě domovem České filharmonie.
Vyzkoušejte chia semínka v kokosovém mléce s kiwi a mučenkou či tvarohový dort s mákem.
Chuťovky ve sklenici
Kavárna nemá klasickou snídaňovou nabídku, neboť je otevřená od 11 do 23 hodin, a spíše se zaměřuje na lehčí jídla k vínu, ať už před či po koncertech. Navíc zde také nehraje žádná hudba, která by po koncertu mohla rušit estetický zážitek posluchačů. Ale pojďme už k samotné kulinární nabídce vystavené v prostorných vitrínách, z nichž si hosté sami vybírají. Potěší nabídka originálních chuťovek, ať už jsou to cuketové matjesy, nakládaná parenica se zelím či pečené papriky plněné sýrem.
1. Basturma z lososa, cuketové matjesy a pečivo
185 korun

2. Caesar salát s praženým špekem, vejcem, parmazánem a dresinkem
75 korun

Maso jako dort
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



