Od zavedení EET restaurace zdražily o tři procenta
Tuzemské restaurace od loňského prosince zvedly ceny jídel a nápojů až o tři procenta. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu. Ve srovnání s předcházejícími měsíci jde o skokový nárůst. V prosinci přitom začala pro pohostinská zařízení platit elektronická evidence tržeb. Průměrná cena půllitru výčepního piva narostla z 26,18 koruny na 27,01 koruny. Za denní menu si lidé průměrně připlatí více než dvě koruny.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111