Od zavedení EET restaurace zdražily o tři procenta

Tuzemské restaurace od loňského prosince zvedly ceny jídel a nápojů až o tři procenta. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu. Ve srovnání s předcházejícími měsíci jde o skokový nárůst. V prosinci přitom začala pro pohostinská zařízení platit elektronická evidence tržeb. Průměrná cena půllitru výčepního piva narostla z 26,18 koruny na 27,01 koruny. Za denní menu si lidé průměrně připlatí více než dvě koruny.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Jakub Horáček
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



