Liberecký hotel Zlatý lev má již více než sto let vizitku nejlepšího podniku ve městě. Na začátku 20. století ho osobně otvíral císař František Josef I., od té doby tu spali králové, prezidenti i sportovní hvězdy.
Naprosto neodolatelný dezert představují fíky marinované v rumu a servírované v ořechové omáčce připravené z bílého vína a vlašských ořechů restovaných na přepuštěném másle.
Restaurace Benada má v rámci hotelové sítě Clarion, kam společně s hotelem Zlatý lev patří, poněkud výsadní postavení. Zkušený šéfkuchař Robert Sklenář, který nastoupil v polovině letošního roku, dostal téměř volnou ruku a může si realizovat své sny, tedy pokoušet se o renesanci české kuchyně v moderní, elegantní a chuťově výrazné podobě, navíc se zaměřením na místní a lokální produkty.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později