A jakou si k tomu dáte zálivku? ptá se dívka v zelené zástěře, zatímco rychlými pohyby krájí salát. Zaměstnanci bistra Green Factory připravují z čerstvých surovin saláty přímo před zákazníky. Na zdravý oběd ze zeleniny, masa a sýrů každý den míří do bistra v pražském Karlíně z kancelářských budov v okolí. V dlouhé frontě, která v horkých letních dnech sahá často až na ulici, se tak potkávají manažeři z nadnárodních korporací s kreativci z reklamních agentur či účetními a daňovými poradci.
Praha zdraví New York
Po mnoho let platila slova fastfood a zdravá strava fakticky za protiklady. V posledních třech letech však v Česku rostou řetězce rychlého občerstvení, které naopak na zdravém menu v podobě salátů staví svůj byznys. Vedle Green Factory patří mezi největší značky Puzzle Salads a zejména Ugova salaterie, která spadá pod nápojářskou skupinu Kofola.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Filip Sýkora
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



