Kdo o téhle hospůdce nikdy neslyšel, může si při vstupu dovnitř pomyslet, že narazil na nějakou rychloobrátkovou knajpu. Hned za vchodem vpravo výčep, za rohem místnůstka s jediným oknem a pěti úzkými stoly, jejichž povrch navozuje vzpomínky na fádní umakartový nábytek z éry socialismu, stěny s prostým dřevěným obložením a věšáky na šaty, nahoře na zdi kovový větrák. Konzumuje se tu hojně na stojáka, už dopoledne se kolem výčepu tvoří hrozen návštěvníků. Popelníky a charakteristický odér zase napovídají, že hlavně večer tu bývá dost zakouřeno.
Skepsi neznalého hosta, tedy pokud je aspoň trochu všímavý, nahlodá několik detailů. Předně se tu čepuje Prazdroj, ten zpravidla v nějakých špeluňkách nenajdete. Trochu podezřele se jeví i chlapík s natočeným knírem obsluhující pípu, který dělá dojem zkušeného mistra. A namísto obvyklého utopence nebo nakládaného hermelínu se jako první na tabuli nabízí talián.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Tomáš Pergler
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



