V restauraci Pod Věží je vše podřízeno gastronomii. Příjemné prostředí, konzervativní atmosféra i profesionální obsluha jen podtrhují precizně prezentovanou českou kuchyni doplněnou několika mezinárodními pokrmy, jako jsou třeba tygří krevety v těstíčku, které šéfkuchař podává s výborným salátem ochuceným wasabi, zázvorem a koriandrem.
Většina pokrmů na menu zůstává již několik let, mění se však jejich aranžmá, v mnoha případech nezvyklé a kreativní. Jako příklad nám poslouží místní stálice v podobě zapečeného kozího sýra, který nyní šéfkuchař servíruje s topinamburovými chipsy, s crumble z vlašských ořechů a s medovým kaviárem, jenž je připraven z kuliček tapioky marinovaných v medu a medovině. Netuctovou sestavu doplňuje pěna z čerstvého kozího sýra a salát s malinovým octem. Mezi stálice v nabídce patří precizně připravené jehněčí a vepřové koleno, ve druhém případě pečené na černém pivu a servírované s bramborovou kaší nastavovanou jelítkem a kroupami a doladěné omáčkou z černého piva.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



