Oblíbené "francouzské" bistro Red Pif právě oslavilo páté narozeniny. A současně do podniku nastoupil nový šéfkuchař Stephen Senewiratne, který působil několik let v restauraci Mandarin Oriental.
Red Pif se proslavil jako vinné bistro (a také obchod) se zajímavými a netuctovými přírodními víny, která majitel podniku Milan Bartoš osobně hledá ve Francii a v dalších tradičních vinařských zemích. Díky tomu mohou hosté vybírat z bohaté kolekce 800 vín. Ta zůstává stejná, mění se ovšem gastronomická nabídka. Před měsícem totiž do Red Pifu nastoupil ostřílený šéfkuchař Stephen Senewiratne, jehož nové menu je zajímavou ukázkou moderní evropské gastronomie. Stephen sází nejen na sezonní suroviny, ale především na kombinaci chutí i textur. Snaží se též o využívání méně známých surovin a o neobvyklé formy prezentace. Na talířích se objevuje quinoa či tapioca, pyré z řapíkatého celeru nebo popcorn.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



