Populární koncept moderních restaurací slaví v letošním roce již 50. výročí. Zatímco první restaurace s poněkud podivným názvem byla otevřena v roce 1965 v New Yorku, dnes fungují podniky s nabídkou špičkově připravených amerických specialit již v 55 zemích světa. A co vlastně znamená ona zkratka? Thank God It's Friday. Díky bohu, že je pátek.
V nabídce předkrmů překvapí kreativně pojaté bramborové "lodičky", tedy kousky brambor se slupkou, které jsou podávané s rozpuštěným čedarem a křupavými kousky slaniny. Vynikající je také grilovaný lilek plněný ricottou a čerstvou bazalkou, který se servíruje s nasekanými rajčaty s česnekem. A nechybí samozřejmě ani pikantní osmažená kuřecí křidélka, která na talíři doprovází řapíkatý celer. Novinkou jsou pikantní tortillové závitky plněné hovězím s chilli a rozpuštěným sýrem.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



