Až 12 tisíc restaurací, barů a hospod letos opět vynese židle, stoly a lavice na chodníky a náměstí. Období, na které se těší nejen milovníci piva, ale i zapřisáhlí abstinenti, začíná. Ve většině tuzemských měst a obcí mohou restauratéři "rozbít" své zahrádky už 1. dubna, přičemž se sezonou se loučí zpravidla koncem září. Venkovní posezení jim od jara do podzimu kompenzuje výpadky tržeb z prázdných vnitřních prostor restaurací v zimě. Řada z nich by bez sezonní zahrádky mohla prý podnik rovnou zavřít. Úředníci letos připravili těžké chvilky zejména pražským hospodským. Zakázali jim zahrádky s podsadou a pevným zastřešením, z venku zmizejí i televize. Jak jsou majitelé restaurací na sezonu připraveni a jak se vypořádali s novými pravidly? Týdeník Ekonom se ptal nejen v Praze, ale i v hlavních krajských městech.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Kateřina Vokurková
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



