Nejlepší představu o kuchařském umění Marka Raditsche A Milana Sedláka získáte, když si vyzkoušíte pěti či sedmichodové degustační menu, které představuje průřez všech nejoblíbenějších pokrmů restaurace.
Losos 32 s mangem, marinovanou okurkou, wasabi olejem a kokosovým sorbetem 395 korun
V másle pošírovaný humr s avokádovým pyré, ricottovými gnocchi, houbami shimeji a humrovou pěnou s tamarindem 895 korun
Kampa Park patří do skupiny restaurací norského podnikatele Nilse Jebense, který je jedním z průkopníků kvalitní gastronomie v Praze. Díky své unikátní lokaci s podmanivým výhledem na Karlův most, úžasnou terasou, moderním skandinávským designem a prvotřídní kuchyní patří již roky k nejoblíbenějším podnikům v kategorii fine dining gastronomie.
Hlavní šéfkuchař restaurací Kampa Group Marek Raditsch pro Kampa Park již tradičně připravuje kreativní pokrmy, které jsou vizuálně i chuťově vybroušené k naprosté dokonalosti a zaujmou pestrou až rafinovanou symfonií chuťových kombinací.
Losos s kokosovým sorbetem
V první řadě jde o pokrmy z čerstvých ryb a mořských plodů, které jsou hlavním trumfem zdejší nabídky. Vynikající je tartar z tuňáka, křehký a svěží s příjemným nádechem koriandru či losos ochucený mangem, wasabi olejem a kokosovým sorbetem. Tak vypadá vzorně dotažená fusion kuchyně, která není ani nudná, ani bláznivě přeplácaná.
A perfektní jsou také hlavní jídla. Ódy se pějí především na jemného halibuta, jehož lahodnou chuť doplňují černé lanýže a křupavá pancetta, nás příjemně překvapil také pošírovaný humr s avokádovou pěnou. Z dezertů doporučíme jediný.
Největším hitem je již několik let vyhlášené jahodové cappuccino s vanilkovou zmrzlinou a vlašskými oříšky a lesním ovocem, které pro mnoho hostů představuje nádhernou tečku za příjemným kulinárním večerem v Kampa Parku.
Polární treska
Vedle stálého menu mohou zákazníci Kampa Parku využít aktuální nabídky sezónních pokrmů, které v mnoha případech nemají v Praze konkurenci. Takové je třeba unikátní menu z polární tresky, které restaurace nabízí od ledna do března. Polární treska se loví jen v zimních měsících a zvláště ve Skandinávii je považovaná za výjimečnou pochoutku s mimořádně chutným a zdravým masem.
A právě z Norska a Švédska pochází většina receptů, které jsou do menu z polární tresky zařazeny. Hosté mohou ochutnat třeba tresčí játra na norském chlebu, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou a plátkem ředkvičky či naprosto mimořádnou pochoutku v podobě tresčího jazýčku, který je osmažen do křupava v těstíčku z japonského panka a dochucen tymiánem a kajenským pepřem.
Podává se se salátem z červené řepy a kaparovou remuládou. Poté následuje typická norská rybí polévka, která je velmi hutná a vedle tresky se do ní přidávají také mušle a grónské krevety, takže vzdáleně připomíná jakousi skandinávskou verzi bujabézy.
Hlavním chodem je pak křehká treska, vyšperkovaná plejádou kreativních chuťových komponentů, ať už je to svěží ragú ze zeleného chřestu a fava fazolek, či trochu výraznější omáčka s kaviárem (cena tohoto čtyřchodového menu činí 1250 korun).
Sladký poklad z Francie
Majitel podniku Nils Jebens je velkým milovníkem vína a tak v Kampa Parku najdete krásná vína z celého světa. Navíc je zde každý večer přítomný sommelier, který hostům doporučí ideální víno ke zvoleným pokrmům.
Milovníci svěžích a aromatických vín mohou vyzkoušet poněkud opomíjený sauvignon z vinařství Saam Mountain Vineyard z Jihoafrické republiky, který překvapí svou mineralitou a příjemnou chutí s tóny citrusů a angreštu.
Podívejte se na oblíbené ingredience šéfkuchaře Kampa Parku:
Kampa Park
Z červených vín můžeme doporučit velmi elegantní pinot noir z rodinného vinařství Clavelier et Fils sídlícího nedaleko od slavné francouzské vinařské destinace Beaune, který zaujme vůní zralých malin a jahod, zatímco v chuti objevíte lehké tóny vanilky kombinované s jemným nádechem čokolády.
A k dezertu určitě vyzkoušejte famózní Dom Brial, silné a sladké víno z pohoří Corbiéres s nádhernou chutí rozinek, medu a vlašských ořechů, které je navíc rozlévané po skleničkách, takže si nemusíte objednávat celou láhev.
Byznys a firemní klientela může využít celou řadu benefitů; od několika salónků a soukromého parkoviště až po odvoz domů limuzínou zdarma. Samozřejmostí je cenově zvýhodněné obědové menu či možnost korporátních slev.
Rozhovor s šéfkuchařem: Milan Sedlák
Ze které suroviny rád vaříte a proč?
Rád připravuji čerstvé ryby a vše, co nám můžou nabídnout světové oceány. Není to jen proto, že se v Kampa Parku soustředíme na tyto produkty, ale hlavně protože jsou jednoduché na přípravu a také zdravé.
Jaké jídlo, které jste ochutnal v poslední době, vás nejvíce překvapilo?
Krevety s česnekem restované na vepřovém sádle v restauraci Medité. Na restování krevet se většinou používá olej a máslo, ale zde si je můžete dát na sádle. Byl jsem ohromen, jak skvěle to chutnalo.
Ve které restauraci si pochutnáte a co si tam dáváte?
V Praze mám své oblíbené stálice, jako například restauraci Prosecco nebo Sancho, v Brně pak Koishi, Pavillon nebo Borgo Agnese. Do meníčka většinou moc nekoukám, rád si nechám doporučit jídlo od kuchaře.