Z toho, že mezi nimi najdeme po jednom Britovi, Norovi, Italovi, Indovi a šest Čechů, se dá odtušit, že česká kuchyně ve své polistopadové éře směle vstřebává prvky té nejlepší světové gastronomické tradice.

 

Brit Paul Day učí Čechy jíst opět maso z českých chovů, Nor Nils Jebens miluje pečenou kachnu a plzeňské pivo a Ranjiv Suri, který se narodil v indickém Novém Dillí, do Česka přijel před 17 lety pouze na dovolenou. V Praze se mu ale zalíbilo natolik, že už tu zůstal napořád. Začal v pronajaté kavárně u Národního muzea, dnes čítá jeho
gastronomické „impérium“ čtyři špičkové restaurace.

 

Přečtěte si jejich příběhy. Najdete je v následující fotogalerii:

 


 

obalka Ekonom 512013- Jaké jsou trendy v současném vaření?

- S kým byste neměli rozhodně chodit na večeři?

- A jak se Česko "provařilo" od socialistických čtyřek k michelinským restauracím?

To a mnohem více najdete v aktuální osmatřicetistránkové příloze týdeníku Ekonom. Společně s profily všech deseti nejslavnějších jmen moderní české gastronomie.

 

Související