Z toho, že mezi nimi najdeme po jednom Britovi, Norovi, Italovi, Indovi a šest Čechů, se dá odtušit, že česká kuchyně ve své polistopadové éře směle vstřebává prvky té nejlepší světové gastronomické tradice.
Brit Paul Day učí Čechy jíst opět maso z českých chovů, Nor Nils Jebens miluje pečenou kachnu a plzeňské pivo a Ranjiv Suri, který se narodil v indickém Novém Dillí, do Česka přijel před 17 lety pouze na dovolenou. V Praze se mu ale zalíbilo natolik, že už tu zůstal napořád. Začal v pronajaté kavárně u Národního muzea, dnes čítá jeho
gastronomické „impérium“ čtyři špičkové restaurace.
Přečtěte si jejich příběhy. Najdete je v následující fotogalerii:
Šéfkuchaři z ciziny, kteří se proslavili v Česku
- Jaké jsou trendy v současném vaření?
- S kým byste neměli rozhodně chodit na večeři?
- A jak se Česko "provařilo" od socialistických čtyřek k michelinským restauracím?
To a mnohem více najdete v aktuální osmatřicetistránkové příloze týdeníku Ekonom. Společně s profily všech deseti nejslavnějších jmen moderní české gastronomie.
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom




