reklama
reklama

Petr Bartoň

jednatel Lundegaard

Odpovědi respondenta

26. 4. 2020
Vláda zrychlila uvolňování opatření, jež mají zamezit šíření koronaviru. Očekáváte, že se váš byznys rychle vrátí do původních kolejí? Případně kolik času bude potřebovat na zotavení?
Digitální transformace byla určitě COVIDem přibržděna, nicméně se během nouzového stavu ve firmách ukázalo přesněji, kde je nejvíce potřeba a které procesy je vhodné mít digitalizované nejdříve. Očekáváme, že naši klienti z oblasti finací, utlilit a telca, kterým dodáváme digitální projekty a řešení naberou postupně zpět sílu během 3-6 měsíců a pak digitalizaci výrazně upřednostní, aby byli připraveni na případné další vlny, případně si vytvořili větší náskok před konkurencí.
16. 5. 2019
1. Je podle Vás rok od účinnosti evropského nařízení GDPR v ochraně osobních údajů zcela jasno? Pokud ne, uveďte prosím co by si podle Vás ještě žádalo oficiální (úřední) vysvětlení. 2. Kolik lidí se na Vás od účinnosti GDPR obrátilo s žádostí o výmaz jejich osobních údajů?
1. Zcela jasno jistě není. Vágní jsou např. lhůty, kdy mají firmy vymazat údaje, které již „nepotřebují“. Podobných tenkých hranic je více.
2. 1
8. 6. 2018
Používáte na služebních cestách taxi nebo Uber? Proč?
S Uberem mám dobré zkušenosti, není třeba řešit, zda mám u sebe hotovost nebo zda taxi bere karty, cena je velmi dobrá.
10. 4. 2018
Může další existence vlády bez důvěry a pokračující tahanice nad jejím sestavením ohrožovat chod státu a brzdit českou ekonomiku? Co v byznysu trvající politická nejistota ohrožuje nejvíce?
Vliv tohoto stavu na podnikání je v současné době minimální, ale vláda bez důvěry těžko může dělat zásadnější rozhodnutí pro investování do růstu podnikatelského prostředí v budoucnu.
26. 3. 2018
Odborníci letos očekávají osmiprocentní růst mezd a jejich celoroční průměr ve výši kolem 32 tisíc hrubého měsíčně. Jak to vidíte vy?
Mzdy rostou a porostou. Pro některé pozice, zvláště v IT (vývojáři), je nárůst nafouknutý díky velké poptávce po těchto lidech. Nejde to ale ruku v ruce s nárůstem produktivity či přidané hodnoty výstupů. A to není zdravé a dlouhodobě udržitelné.
9. 3. 2018
Podle čeho se rozhodujete při výběru banky, u níž máte vedený svůj osobní (tedy ne podnikatelský) běžný účet?
Bankám konzultujeme a navrhujeme webové portály, takže i při vývěru osobního účtu jsem hodně náročný na to, jak snadno jej mohu používat a nastavovat. Prostě řeším svou zákaznickou zkušenost.
24. 1. 2018
Je pro vás bitcoin byznysovou příležitostí - jako investice, platidlo, či jinak?
Princip blockchainu má určitě svou budoucnost, zabývají se jím již velké (nejen) finanční instituce. Jako osobní investiční příležitost jsou kryptoměny zajímavé, ale zatím velmi rizikové, je nutné počítat i se ztrátou celé investice.
8. 1. 2018
Česká koruna má i v letošním roce posilovat. Na jaké úrovni podle vás bude kurz koruny k euru na konci roku 2018? Ovlivní silnější koruna nějak váš byznys?
Analytici odhadují kurz kolem 24,5 Kč. Část našeho byznysu směřuje do zahraničí a máme strategii v zahraničí dále růst. Takže ano, silnější koruna bude "zdražovat" naše služby směrem ke klientům platících v EUR.
1. 12. 2017
Pokud vláda Andreje Babiše získá ve sněmovně důvěru a začne vládnout, zlepší se podle vás podnikatelské prostředí v Česku?
I když bude vládě šéfovat podnikatel, tak to není záruka, že se zlepší podnikatelské prostředí jako takové. V osobě Andreje Babiše je až příliš otazníků střetů zájmů a vlivů, musíme pokračovat pokoušet se kultivovat podnikatelské prostředí sami.
10. 11. 2017
Plánujete ve vaší firmě v příštím roce zvyšovat mzdy? Pokud ano, o kolik? Bude přidávání plošné pro všechny zaměstnance, nebo individuální?
Ke zvyšování platů určitě dojde. Obecně máme individuální k přístup odměňování.
reklama