reklama
reklama

zakladatel Lekarna.cz

Odpovědi respondenta

9. 11. 2016
Jak hodnotíte volbu Donalda Trumpa jako nového prezidenta USA? Očekáváte, že se tato volba nějak dotkne buď vašeho byznysu, případně byznysu obecně?
Přímo nás tato volba neovlivní. Ale pokud by měla být inspirací jak ozdravit a očistit stát od balastu, jako prostředku pro to, aby se lidem žilo lépe a podnikatelům jednodušeji podnikalo, pak je to volba nadějná.
18. 10. 2016
Slovenská IT firma láká slovenské ajťáky z Česka k pracovnímu návratu domů. Cílí na ně virální kampaní "Jedlo pre ajťákov". Firma si od kampaně slibuje, že z Brna a Prahy přetáhne až 300 slovenských pracovníků do Košic.
Lékárna.cz nabízí přátelské vztahy, seberealizaci, samostatnost a prostor pro rozvoj talentu. Ale víme, že to klapne jen v okamžiku, kdy se protnou schopnosti a individuální očekávání člověka se záměry a konkrétní nabídkou zaměstnavatele.
11. 10. 2016
V USA se konala druhá prezidentská debata mezi Hillary Clintonovou a Donaldem Trumpem. Vedle nebývalé hrubosti debaty se také hovoří o jménech významných amerických byznysmanů, kteří se netají svou konkrétní podporu. Peter Thiel (PayPal) podporuje Trumpa, Clintonovou například Tim Cook (Apple). Pokud byste mohli, komu byste začátkem listopadu dali svůj hlas?
Obávám se, že bych asi nešel k volbám. Hodnotově je pro mě důležitá osobní svoboda s minimální efektivní mírou zásahu státu do řízení společnosti, ale lidsky (alespoň podle mediálního obrazu) bych se s kandidátem tohoto směru nemohl ztotožnit.
4. 10. 2016
Denně se dozvídáme o technologiích, které by nám měly ulehčit práci. Případně únavné úkoly za lidi zcela přebrat. Mluví se například o samořídících automobilech v nákladní a městské hromadné dopravě. Hledají se cesty, jak aplikovat možnosti 3D tiskáren ve zdravotnictví, atd. Které nové technologie se Vám líbí a případně uvažujete o jejich využití ve svém byznysu?
V poslední době nás na lekarna.cz zajímají technologie augmented reality. Dokáži si představit, že za pár let toto propojení skutečného světa s modelací a následným reálným výstupem může změnit zdravotnictví.
27. 9. 2016
Před devadesáti lety (26.9. 1926) zavedl Henry Ford pětidenní pracovní týden. Jak vnímáte současné úvahy o možných změnách pracovní doby? Nejčastěji se hovoří o volném pátku a šestihodinové pracovní směně.
Osobně jsem přesvědčen, že podobným způsobem reaguje na potřeby zaměstnanců tzv. home office. Otázkou je jeho aplikace např. do směnných provozů. Současně je potřeba si uvědomit, že např. v obchodní sféře určitě jeden den bude chybět.
9. 9. 2016
Vedení největší odborové centrály, Českomoravské konfederace odborových svazů, doporučilo svým členům, aby ve svých firmách požadovali mzdy vyšší o 5 až 5,5 procenta. Co si myslíte o aktuální výzvě Josefa Středuly?
Je to naprosté nepochopení principu podnikání. Nebo je to ze strany odborů účelová rozdělující kampaň?
26. 8. 2016
Jednou z hlavních komplikací byznysu v Česku je byrokracie. Jak dalece zatěžuje vaše podnikání? S jakou úřednickou absurditou jste se doposud setkali? Která nařízení jsou pro vás zcela zbytečná?
Lekarna.cz se pohybuje na poměrně regulovaném trhu, kde když si někdo začne vykládat zákon nad rámec, tak my už nestíháme podnikat. Protože musíme sledovat, jak se mění legislativa, upravovat vnitřní procesy a investovat do zdrojů, které nás ochrání.
reklama