Představte si náročný pracovní den, kdy on-line schůzky trvají až do pozdního odpoledne. V tu chvíli toužíte užít si večer s partnerem či partnerkou a dopřát si skvělou večeři se vším všudy − v podniku na úrovni s příjemnou obsluhou, aspoň tříchodovým menu a dobrým vínem. Jenže venku je tvrdý lockdown a do restaurací je vstup zakázán. A přendavat jídlo na talíř z jednorázové krabičky ani vařit na vlastní pěst se vám nechce.
Řešení existuje − nemůže-li člověk za kuchařem, přijede kuchař za ním. A přímo v pohodlí domácí kuchyně vykouzlí na stůl večeři přesně podle jeho představ. "Domácí kuchaři", kteří objíždějí své strávníky, jsou běžnou záležitostí v zemích jako Francie nebo Itálie. V Česku se trend tohoto privátního vaření sice rozbíhá pomaleji a stále nepatří mezi mainstreamové služby, přesto v posledních letech nabývá na popularitě a právě v době, kdy jsou restaurace zavřené, má velký potenciál. Sice nyní není možné pořádat večírky pro přátele, příjezd kuchaře do domu a vaření pro členy jedné rodiny však stát nijak neomezuje.
Každý kuchař má svou cenu
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Barbora Pěničková
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



