Představte si náročný pracovní den, kdy on-line schůzky trvají až do pozdního odpoledne. V tu chvíli toužíte užít si večer s partnerem či partnerkou a dopřát si skvělou večeři se vším všudy − v podniku na úrovni s příjemnou obsluhou, aspoň tříchodovým menu a dobrým vínem. Jenže venku je tvrdý lockdown a do restaurací je vstup zakázán. A přendavat jídlo na talíř z jednorázové krabičky ani vařit na vlastní pěst se vám nechce.
Řešení existuje − nemůže-li člověk za kuchařem, přijede kuchař za ním. A přímo v pohodlí domácí kuchyně vykouzlí na stůl večeři přesně podle jeho představ. "Domácí kuchaři", kteří objíždějí své strávníky, jsou běžnou záležitostí v zemích jako Francie nebo Itálie. V Česku se trend tohoto privátního vaření sice rozbíhá pomaleji a stále nepatří mezi mainstreamové služby, přesto v posledních letech nabývá na popularitě a právě v době, kdy jsou restaurace zavřené, má velký potenciál. Sice nyní není možné pořádat večírky pro přátele, příjezd kuchaře do domu a vaření pro členy jedné rodiny však stát nijak neomezuje.
Každý kuchař má svou cenu
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později