Od začátku vypuknutí pandemie koronaviru vyhlásila vláda či ministerstvo zdravotnictví celou řadu opatření, jejichž cílem bylo zamezit dalšímu šíření nemoci. Jenže ne vždy byla zaváděná opatření strategicky promyšlená a dobře připravená. Řada z nich se často měnila, až se lidé těžko orientovali v tom, co vlastně zrovna platí. Týdeník Ekonom ve spolupráci s advokátní kanceláří Eversheds Sutherland připravil přehled těch, která měla nejkratší životnost.
Zákaz závodního stravování
Na začátku března vláda ze dne na den svým usnesením zakázala zaměstnancům sníst si jídlo v zaměstnanecké závodní jídelně. Jídelny mohly jídla pouze prodávat a vydávat. "Jednalo se rozhodně o překvapivé opatření," říká partner Eversheds Sutherland Tomáš Procházka a dodává: "Podíváme-li se do velkých podniků, tak ve většině případů by zaměstnanci byli nuceni sníst si jídlo buďto přímo na svém pracovním místě, nebo vestoje na chodbách." Ve firmách, kde mají zaměstnanci k dispozici jen malou místnost pro občerstvení, by se tak v době oběda mohlo tísnit i několik desítek osob. To šlo proti smyslu mimořádných vládních opatření, kterým je zabránit shlukování lidí.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Alžběta Vejvodová
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.




