Podniky v gastronomickém sektoru fungovaly loni bez omezení pouhou třetinu roku. Ve zbývající době se potýkaly buď s omezením provozní doby, nebo mohly své služby poskytovat pouze v "okénkovém režimu". Všechny tyto restrikce vedly podle analýzy společnosti Dotykačka, která zmapovala čtvrtinu gastro trhu, k meziročnímu propadu tržeb v tomto sektoru o 32 procent. Zákazníci tak utratili o 63 miliard korun méně než v roce 2019.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Petr Kain
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



