Součástí nového karlínského pivovaru je také řeznictví a farmářský obchod.
1/2 pečeného selátka s koriandrem
3199 korun
Vepřové prkno: 1 kg vepřových steaků
799 korun
Pivo Karlín
Pernerova 42
Praha 8
www.pivokarlin.cz
Pivovarská restaurace Pivo Karlín, umístěná v moderní kancelářské budově Butterfly na úpatí kopce Vítkov, překvapuje v mnoha směrech. Ať už svým moderním a čistým designovým interiérem, či poměrně velkolepými prostory: samotná restaurace má kapacitu 200 míst, na jaře se navíc rozšíří o zahrádku pro dalších 150 hostů.
Zajímavé je, že Karlín nikdy neměl vlastní "měšťanský" pivovar, až v poslední době zde vznikly dva minipivovary. Sládci podniku Pivo Karlín připravují jedenáctku a dvanáctku, ale také vlastní černé pivo a speciály, kde se střídá IPA, APA či pšenice.
Druhým pilířem podniku je gastronomie zaměřená na popularizaci prvotřídního vepřového masa, neboť místní kuchaři pracují s masem tří plemen: slavným španělským ibéricem, maďarskou mangalicí (z české biofarmy) a "velkým bílým" plemenem landrase z Vysočiny.
V nabídce je tak nejen špek či domácí sušená šunka, ale také pravý uherák z mangalice. Největším hitem podniku jsou ovšem vepřové "steaky", které se připravují v několika variacích ze všech výše uvedených mas. Ideální je ochutnávkový talíř − tedy "prkno" steaků (jeden kilogram masa, ideální pro dvě až tři osoby), kdy mohou hosté ochutnat a porovnat jednotlivé druhy masa.
Vizuálně lákavým zážitkem je polovina selátka pečeného do křupava s koriandrem, chilli, limetkami a paprikovou pomazánkou, která se hodí na nejrůznější oslavy či rodinná setkání.
Z běžného menu potěší pečená mangalice s kysaným zelím a haluškami, milovníci burgerů mohou ochutnat vepřový ibérico burger se slaninou a česnekovou majonézou. Nechybí ani speciální "smažák" připravený z vyzrálé goudy a podávaný s vařenými brambory a tatarkou. Vegetariány potěší kozí sýr v ořechové strouhance s marinovanou řepou. Mezi dezerty kraluje domácí smetánek se sušeným ovocem naloženým v rumu či čokoládový koláč z černého piva.