Tip:

Během února bude v nabídce také menu z polární tresky.

Z nabídky:

Turbot na páře s omáčkou z květů a listů z lichořeřišnice a fava fazolkami

Gazpacho z rajčat Býčí srdce

Tian z bretaňského humra

Tian z bretaňského humra

Cena za pětichodové menu činí 1950 korun.

Adresa:

Kampa Park

Na Kampě 8
Praha 1
www.kampapark.com

Loni v září se stala Praha a speciálně Pražský hrad místem setkání VIP klientů společnosti Louis Vuitton, která do české metropole pozvala své nejlepší zákazníky z několika desítek zemí. Závěrečná galavečeře pro 150 hostů se konala ve Vladislavském sále (ten byl poprvé v historii pronajat pro soukromé účely). Samotnou realizaci menu dostala na starost restaurace Kampa Park, která je vyhlášená i svými cateringovými službami. Nyní získal Kampa Park svolení, aby pokrmy nabídl také svým hostům. Speciální slavnostní pětichodové menu se bude podávat jen čtyři dny, a to od 19. do 22. února.

A co bude na talířích? Jako první se servíruje gazpacho z rajčat "Býčí srdce" v jehož středu je malé množství okurkového gazpacha, přičemž toto zajímavé chuťové duo doplňují libečkovo-hořčicová emulze a libečkový olej.

Jako druhý předkrm se podává tian z bretaňského humra. Tedy jinými slovy zámotek marinované a pečené ředkve naplněný svěžím a šťavnatým humřím masem. Vše je pak doplněno barevnými květy macešek a dochuceno nepálským pepřem Timut, který má lehký citrusový nádech. Celkové vyvážení nasládlých a nakyslých tónů lahodnému masu skvěle sluší.

Hlavní chod obstará divoká kambala s fava fazolkami, raviolami s pórkem a především dvojkombinací unikátních omáček, připravených zvlášť z květů a zvlášť z listů lichořeřišnice.

Na závěr se podává hned dvojice dezertů, a sice jahody v ibiškové omáčce a pak profiterolka plněná slámovou zmrzlinou s akátovým medem a mandlemi. Pokud vás menu nezláká, ze zimních novinek Kampa Parku můžeme doporučit mořského vlka s omáčkou ze tří druhů kaviáru, jelínka sika s dýňovými noky, s foie gras a s omáčkou z červeného vína či pečenou křepelku na medu s bramborovým pyré ochuceným lanýži.

Související

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je odemčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-66720250-menu-z-vladislavskeho-salu