Tip:

Novinkou mezi dezerty jsou španělské koblihy s hořkou čokoládou.

Z nabídky:

Smradlavý Francouz s modrým sýrem patří mezi burgery ke stálicím.

Smradlavý Francouz s modrým sýrem patří mezi burgery ke stálicím.

Vedle burgerů se restaurace zaměřuje na popularizaci amerického BBQ masa, které doprovází řada příloh a omáček.

Vedle burgerů se restaurace zaměřuje na popularizaci amerického BBQ masa, které doprovází řada příloh a omáček.
Adresa:

Black Dog Cantina

Gorazdova 1
Praha 2
www.blackdogs.cz

Legendární podnik Black Dog Cantina stál u zrodu české burgerové scény. Po mnoha letech nadvlády "instantních" burgerů z řetězců ukázal Čechům, jak má chutnat a vypadat ten pravý americký. Nezrodil se v Praze, ale v Berouně, původně v podobě malého stánku u nádraží, který v roce 2010 otevřel se svou ženou Newyorčan Scott Van Wagenen.

Vedle mexických specialit začal připravovat fantastické burgery. Bylo to tehdy jako zjevení a zanedlouho před jeho podnikem stáli hosté klidně hodinu ve frontě. Berounský podnik stále funguje (byť místo bistra už zde stojí restaurace). Druhá pražská "pobočka" vznikla na Palackého náměstí. A přestože je firma již bez svého amerického zakladatele, stále patří mezi nejzajímavější a nejoblíbenější burgrárny v republice.

Jednou ze stálic je Smradlavý Francouz s "voňavým" modrým sýrem, karamelizovanou cibulkou, houbami s česnekem a bylinkovou majonézou, dále boduje Americký sen s čedarem, slaninou a chilli omáčkou. Ale burgery se stále točí a mění, z novinek doporučíme burger s dnes módním kimči či "newyorský" Reuben burger, jehož chuť doplňuje BBQ pastrami, kvašené zelí a ruský dresink. Právě jeho součást ukazuje druhý současný pilíř nabídky Black Dog, který představují fantastické spe­ciality ve stylu texaského BBQ, tedy marinovaná masa uzená několik hodin v kouři z ovocného, případně bukového dřeva.

Za ochutnání rozhodně stojí uzená vepřová žebra s bramborovým salátem či slavné hovězí pastrami, které kdysi do New Yorku přivezli emigranti z Rumunska. Nechybí ovšem ani uzené kuře či prorostlá krkovice. A tak jako byl kdysi Black Dog pionýrem v oblasti poctivých burgerů, tak dnes přináší autentické chutě amerického grilování.

Související

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je odemčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-66710020-burgry-od-cerneho-psa