Tip:

Za ochutnání stojí speciální vietnamská káva.

Z nabídky:

Public Chilli sází na kreativně pojatou asijskou kuchyni.

Public Chilli sází na kreativně pojatou asijskou kuchyni.

Polévka Pho je jedním z prvních příkladů světové fusion.

Polévka Pho je jedním z prvních příkladů světové fusion.
Adresa:

Public Chilli

Ovocný trh 12
Praha 1
www.public­chilli.restaurant

Otevřít si novou restauraci na místě, kde zkrachovalo již několik gastronomických projektů, vyžaduje notnou dávku odvahy a zkušeností. Oboje mladá vietnamská šéfkuchařka Natali Šnicerová má, byť je kuchařským samoukem a do svých sedmadvaceti let víceméně nevařila. Pak ale převzala bistro po svém bratrovi v Karlíně a během několika let ho proměnila v úspěšný a prosperující podnik.

Po téměř deseti letech v Red Hot Chilli však cítila, že potřebuje změnu, a tak se vydala na cesty, kde čerpala inspiraci a energii pro novou životní etapu. Když po návratu hledala místo pro restauraci, přišel jí do cesty téměř zakletý prostor v Pánské pasáži na Ovocném trhu, kde v minulém desetiletí vyhořela řada ambiciózních podniků. To však Natali Šnicerovou neodradilo a její koncept moderně pojaté a chuťově bohaté asijské fusion s důrazem na kreativně doladěné vietnamské a čínské speciality funguje již rok a půl a po pomalejším rozjezdu si v posledních měsících získává čím dál více nadšených obdivovatelů.

V Public Chilli panuje nejen příjemně uvolněná atmosféra, ale především se zde skvěle vaří. Překvapivé jsou například letní závitky s krevetou v tempuře, potěší také čínské taštičky Gyoza plněné vepřovým, hovězím masem a krevetami. Největšími hity podniku jsou ovšem delikátní pečená kachna s lanýži a pak fantastický sumec dušený v hliněném hrnci.

Nechybí ani legendární Pho, které se jí ve Vietnamu hlavně k snídani a je jedním z prvních příkladů fusion, neboť tradiční, pomalu tažený hovězí vývar pocházející z francouzské kuchyně ve vietnamské verzi doplňují domácí masové kuličky, houby a aromatické bylinky. Ostatně i samo slovo Pho se podle historiků odvíjí od francouzského výrazu feu, tedy oheň.

Energické majitelce zůstává také kapacita na zajímavé kulinární projekty, jako bylo třeba prolnutí asijské a italské kuchyně při večeři, kterou vietnamská šéfkuchařka připravila společně s italským chefem Matteem De Carlim.

Související

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je odemčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-66688890-prekroceni-prokleti-minulosti