Příjemná zastávka na zahřátí při návštěvě vyhlášených adventních trhů na Kampě.
Šakšuka se sázeným vejcem
195 korun
![Šakšuka se sázeným vejcem (Foto: archiv Bohemian Bistra) Šakšuka se sázeným vejcem](https://img.ihned.cz/attachment.php/730/74296730/qli2SKOA7Bwv4IMxhEkdorQmGHFLs8Vn/jarvis_5dd53497498ebda96a9478f9.jpeg)
Bohemian burger s trhaným kachním masem
255 korun
![Bohemian burger s trhaným kachním masem (Foto: archiv Bohemian Bistra) Bohemian burger s trhaným kachním masem](https://img.ihned.cz/attachment.php/740/74296740/8GoPtR6N9BKLzfMkpd7qUrgcCDie2Svx/jarvis_5dd53497498ebda96a9478fd.jpeg)
Bohemian Bistro
Na Kampě 3
Praha 1
www.bohemianbistro.cz
V minimalisticky pojatém prostoru s příjemnou atmosférou v přízemní barokního domu na romantickém náměstí na Kampě vzniklo před pár měsíci komorní bistro, jehož pestrá kolekce snídaní a malých jídel pro celý den překvapí jak místní, tak i turisty.
Na první pohled skromný podnik boduje důrazem na kreativní provedení pokrmů a vzorně doladěnou chuť. Příkladem může být třeba parádní dýňová polévka, která každého uhrane svou svěží podobou s nádechem exotických chuťových tónů, za což vděčí kombinaci zázvoru, pomeranče a manga.
Na přípravě zdejšího menu se podílel talentovaný šéfkuchař vyhlášené špindlerovské restaurace Savoya Michal Húsek, což je znát nejen na samotných pokrmech, ale také na příjemně kosmopolitní sestavě, v níž hosté najdou třeba lehce pikantní šakšuku, tedy šťavnatou pečenou zeleninu se sázeným vejcem a koriandrem. Tato hřejivá orientální specialita potěší hlavně během podzimu, stejně jako florentská vejce se špenátem, uzeným lososem a domácí brioškou.
V nabídce je klasická anglická snídaně, hemenex s pražskou šunkou či sladká vanilková rýže s kardamomem, mandlemi a ovocem. I když jsou snídaně podávány po celý den, k dispozici jsou také další jídla na malý hlad. Ať už to jsou sendviče, či francouzské slané koláče quiche, připravované každý den v jiné podobě. Jedním z vrcholů zdejší nabídky je netradičně připravený burger, jehož základem je trhané maso z kachních stehen. Celý burger se servíruje se salátem a malými pečenými brambůrkami grenaille. Milovníci sladkého mohou vyzkoušet domácí lívance dochucené javorovým sirupem a citronovou kůrou, které jsou podávané s čerstvým lesním ovocem a zakysanou smetanou. A všichni ocení milou a usměvavou obsluhu, která je v dobách nedostatku personálu v kavárnách a restauracích významnou devízou.