Nejlepší výhled na město nabízejí místa na rohu plošiny.
Letošní menu pro Večeři v oblacích připravil talentovaný portugalský šéfkuchař Manuel Lino.
Pro vegetariány je připraveno bezmasé menu.
Dinner in the Sky
Riegrovy sady
Praha-Vinohrady
prague.dinnerinthesky.cz
Akce Večeře v oblacích, nebo také Dinner in the Sky, už se v Praze dokonale etablovala − patří jí vždy konec léta, tentokrát "létající" plošina opanuje Riegrovy sady na Vinohradech po tři víkendy (první bude od 5. do 8. září). Unikátní mix romantiky při pohledu na Prahu z výšky, adrenalinu a parádní kuchyně Pražany a návštěvníky metropole tradičně baví. Co se každoročně mění, je šéfkuchař, tentokrát organizátoři akce sáhli po poměrně neznámém, ale nesmírně talentovaném Portugalci, který vaří v ambiciózní restauraci Gallery 44, umístěné v historickém domě v Karlově ulici.
Manuel Lino, jenž sbíral zkušenosti v prestižních michelinských podnicích, připravil na plošinu originální menu, jež překvapí i zkušené gurmety. Začínat se bude slavnou japonskou polévkou dashi, která je vlastně vývarem z mořských řas a sušeného tuňáka. Manuel Lino ji dochucuje rajčaty a přidává krevety a olivy. Poté bude následovat grilovaná mrkev s vývarem z kmínu a quinoou. Hlavním chodem bude hovězí steak entrecote připravený s pečenými kaštany a morkem. A kulinární překvapení bude čekat na hosty také při podávání dezertů, neboť v tomto případě se Lino nechal inspirovat svou rodnou zemí a nachystal zmrzlinu z portského vína, kterou doplní originální pusinka z červené řepy. A protože je mezi návštěvníky plošiny poměrně velké množství vegetariánů, je k dispozici také bezmasé menu − krevetu nahradí feta sýr, zatímco místo steaku se bude podávat grilovaný lilek.
Atrakce Dinner in the Sky − při které je plošina s dvaadvaceti hosty vyzdvižena do padesátimetrové výšky − se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Oběd na pražské akci stojí 1740 korun, běžná večeře bude stát od 3120 korun, zatímco večeře při západu slunce vyjde na 3795 korun.