Měšťanský pivovar Kutná Hora vstal z mrtvých po sedmi letech v dubnu 2017. A šlo o žádané znovuzrození. "Pivo se ve městě vařilo po čtyři století a lidé přerušení této tradice nesli velice těžce. I když je pivní trh přesycen, na naše pivo čekali, což nám pochopitelně pomohlo. Hlavně hospodští se nás stále ptali, kdy už konečně začneme," říká ředitel pivovaru Miloš Hrabák. Výstav v loňském roce dosáhl šesti tisíc hektolitrů, což odpovídá 1,2 milionu vypitým půllitrům. Pivo zatím jde hlavně do kutnohorských hospod a obchodů, zhruba v poměru půl na půl. Etablovat se "kolem komína" byl také záměr pro první dva roky, nyní se už prodává i do Kolína a dalším cílem je Praha.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Josef Pravec
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



