Měšťanský pivovar Kutná Hora vstal z mrtvých po sedmi letech v dubnu 2017. A šlo o žádané znovuzrození. "Pivo se ve městě vařilo po čtyři století a lidé přerušení této tradice nesli velice těžce. I když je pivní trh přesycen, na naše pivo čekali, což nám pochopitelně pomohlo. Hlavně hospodští se nás stále ptali, kdy už konečně začneme," říká ředitel pivovaru Miloš Hrabák. Výstav v loňském roce dosáhl šesti tisíc hektolitrů, což odpovídá 1,2 milionu vypitým půllitrům. Pivo zatím jde hlavně do kutnohorských hospod a obchodů, zhruba v poměru půl na půl. Etablovat se "kolem komína" byl také záměr pro první dva roky, nyní se už prodává i do Kolína a dalším cílem je Praha.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později