Prostě zázrak, říká Milan Vedra, když popisuje, jak v dobrušském pivovaru přežila měděná varna z roku 1936. Nyní z ní vzejde přes sedm tisíc hektolitrů piva ročně, ale byly doby, kdy vychladla a nechybělo mnoho, aby skončila ve šrotu. Nejen socialistické hospodaření, ale i dobu porevoluční pivovar málem nepřežil. Dnes vesměs září novotou.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 95 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



