Tip:

Lehce návykový dezert – ananas pečený v tandooru s mirabelkovým sorbetem.

Z nabídky:

Teplý farmářský chřest s vejcem

295 korun

jarvis_5ce53c72498e11e9df90f1d0.jpeg

Vyzrálý hovězí rib eye s farmářským chřestem

695 korun

jarvis_5ce53c72498e11e9df90f1d4.jpeg
Adresa:

Restaurace V Zátiší

Liliová 1
Praha 1
www.vzatisi.cz

Ani se nechce věřit, jak ten čas letí. Restaurace V Zátiší, nejstarší z podniků indického restauratéra Sanjiva Suriho, v červenci oslaví 28 let. A stále má co nabídnout − přestože menu vypadá na první pohled značně konzervativně, je plné zajímavých novinek. Již tradičně se zde snoubí dvě gastronomické linie. Tou první je indická kuchyně postavená na voňavém koření a pečení v tandooru, které má na starosti indický šéfkuchař Ramesh Mamgain. Českou část menu neustále piluje k dokonalosti šéfkuchař Igor Chramec. V květnu se veze na vlně lahodného chřestu, který je základem či součástí hned několika pokrmů.

Pokud si chcete čerstvý a šťavnatý chřest doopravdy vychutnat, nejlepší volbou bude jednoduchá úprava s biovejcem, které se krásně rozteče a zvýrazní svěžest, jemnost a lahodnost této jarní delikatesy. V nabídce je také osvěžující chřestová polévka, podávaná chlazená a dochucená citronovým olejem, či chřestový salát s houbovými kroketami s ricottou. Případně steak z vyzrálého masa s chřestovou přílohou.

Mimo sezonní chřestové menu boduje parádní kombinace mořského vlka, který je připraven v indickém stylu se zázvorem a česnekem a podáván s arašídovou omáčkou zvýrazněnou citronovou trávou. Svou jemnou, delikátní chutí potěší také domácí ravioly plněné ricottou a gorgonzolou a doplněné na talíři pekanovými ořechy.

Na začátku června bude V Zátiší hostovat francouzský šéfkuchař Pascal Favre d'Anne, který je v kolébce gurmánské gastronomie velkou hvězdou, a to především díky vybroušené prezentaci čerstvé zeleniny a bylinek. Bohaté zkušenosti získal při svých cestách po Asii. Po návratu do Francie si v městečku Angers na břehu Loiry otevřel vlastní restauraci La Favre d'Anne, která je vyznamenána jednou michelinskou hvězdou. V Zátiší bude vařit od 4. do 7. června.

Související

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je odemčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-66576370-zeleninovy-mag-v-zatisi