Přiznávám se na rovinu: pivo sice nepiju, ale mám moc ráda vůni pivovaru. Tu zvláštní směsici divných pachů, o níž uměl tak dobře pábit spisovatel Bohumil Hrabal a která, když se propojí, "chutná" jako chleba. A naštěstí z pivovarů nezmizela ani v nové době plné nerezových a měděných nádob a kádí. Takže návštěva pivovaru je pro mě vždycky zážitek. V případě Svijan o to větší, že každý, kdo pivu rozumí, mi tuto reportáž záviděl. "Umí to dělat. Jsou první, kdo dodal na trh nepasterované pivo v plechovkách. Na tak velký pivovar se v průběhu let nijak chuťově nepokazili," zněly dobré recenze a rady kolegů pivařů na cestu do Svijan.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Lenka Petrášová
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



