Začneme úplně od nuly, odstřihneme se od minulosti, zní strategie manželů Vetyškových, kteří mají od letošního ledna "na povel" minipivovar Helf v Oseku nedaleko moravského Přerova. Dříve se ve stejném domku a ve stejné varně vařilo pivo Osečan a nemělo zrovna valnou pověst. Bylo jedním z příkladů, že pivo uvařené řemeslně nemusí být nutně uvařené dobře.

Místní Osečan byl na čepu v nedalekém motorestu, další sudy se prodaly v okolí, dál než za hranice re­gionu ale nikdy nedosáhl. Značka nebyla vidět, nebyla kvalitní a neúspěch vedl také k výměně spolumajitelů. Jediný z těch původních, Pavel Zselezo, nechtěl vynaloženou investici zahodit a hledal někoho, kdo by pi­vovar "restartoval". Novým sládkem se stal Richard Vetyška, který společně s manželkou přišel do Oseka letos v lednu.

6 měsíců

usilují manželé Vetyškovi o restart kdysi neúspěšného pivovaru Osečan pod novou značkou Helf.

10 nových druhů

piva stihl sládek Richard Vetyška za půl roku uvařit.

250 různých piv

Vetyška uvařil za tři roky v předchozím působišti, pivovaru Wywar.

Přeměna začala důkladně. "Udělali jsme totální převrat. Jediná věc, která zůstala původní, je technologie a jeden z majitelů. Jinak odešli všichni zaměstnanci, sládek a my se od Osečanu oficiálně distancovali," vypráví Hana Ve­tyšková. V pivovaru Helf, který dostal název podle nedaleké zříceniny hradu Helfštýn, má na starosti "papírování" a obchod. Pro novou značku navíc představovalo velkou výhodu, že má Hana Vetyšková s prodejem piva nemalé zkušenosti. Ještě před dvěma lety v Uherském Hradišti provozovala ochutnávkovou pivnici a také založila firmu, která se zabývá distribucí produkce moravských minipivovarů po celé republice. K dosavadním 11 tak přibyl jeden nový: Helf.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 60 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-65784690-jak-se-restartuje-pivovar