V nádherném prostředí paláce v Hybernské ulici slouží hostům hned několik prostor. Vedle klasického sálu restaurace mohou využít působivou zimní zahradu i rozsáhlou venkovní zahradu, v níž v teplých dnech probíhá grilování. O všechny prostory se stará tým talentovaného šéfkuchaře Ondřeje Korába, který vařil několik let v londýnských michelinských restauracích.
V restauraci Le Grill se zaměřil na moderní prezentaci tuzemských sezonních surovin, přičemž klade důraz na jejich kvalitu a šetrnou úpravu. Menu se mění každý měsíc a šéfkuchař sází na pestrou skladbu jednotlivých pokrmů tak, aby na každém talíři prezentoval odlišné barvy, chutě i textury: šťavnaté maso, lahodné pyré, křupavou zeleninu. Působivý styl lze krásně demonstrovat třeba na tataráku z uzeného pstruha, který je namíchán s lahodnými kousky křupavých okurek a servírován s jablečným pyré, jehož chuť dokonale ladí s chutí uzené ryby. Dalším oblíbeným předkrmem je kuřecí paštika podávaná s marinovanými švestkami, dýní a domácí brioškou.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



