Nejlepší ochlazení v parných dnech? Točená, kopečková nebo "cuc na kládě". A že bylo letos proč se ochlazovat. Nejparnější léto za posledních minimálně 134 let udělalo ze zmrzliny denní chléb Čechů. Podle odhadů největších výrobců připadá každý rok na osobu asi 5,5 litru zmrzliny, přičemž balených nanuků, kornoutů, tyčinek nebo biskvitů sní každý Čech skoro čtyři litry. Na kopečkovou a točenou zmrzlinu připadá zhruba 1,5 litru. Sice nemají na Američany nebo obyvatele skandinávských zemí, kteří spotřebují za rok i dvojnásobek, nicméně i tak převyšují evropský standard.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Kateřina Vokurková
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



