Už na první pohled zaujme industriální interiér, odhalené cihly na stěnách, masivní dřevěný stůl, zajímavá světla a další detaily. Majitelé podniku se inspirovali především v Budapešti, která má dnes jednu z nejdynamičtějších gastronomických scén v Evropě. Nejen Bistro má vzdušnou, mimořádně příjemnou atmosféru, která láká na snídaně, obědy i večerní posezení u lahve vína. Jídelní lístek se každý den připravuje nový, podle surovin, které má šéfkuchař k dispozici. Přesto má jednoho společného jmenovatele - a tím je dokonalý Josper gril na dřevěné uhlí, na němž se připravují nejen masa, ale také ryby, mořské plody či zelenina, kterou má restaurace od vlastního farmáře. Při teplotě 300 stupňů se maso současně peče i griluje a neunikne z něj žádná šťáva. Nicméně potěší i pokrmy připravované mimo gril, například osvěžující okurková polévka s koprovým olejem, která je doslova křupavá, stejně jako velmi jemné carpaccio z pečené červené řepy, doplněné lahodným ovčím sýrem a praženými mandlemi. V nabídce grilovaných jídel většinou nechybí kuřecí stehenní steak, který nabízí příjemné překvapení, neboť díky tuku pod kůží je maso nejen křupavé, ale také šťavnaté.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



