Jen málo restaurací sídlí v patře, ale prostory šlechtického Pálffyho paláce z počátku 18. století jsou výjimečné, zvláště terasa umístěná doslova v korunách exotických stromů katalpy trubačovité patří ke klenotům, které nemají v Praze obdoby. Ani se nechce věřit, že Pálffy Palác oslavil již 21. narozeniny a patří k služebně nejstarším finediningovým podnikům metropole. A stále má co nabídnout, zvláště po příchodu nového šéfkuchaře Saravana Kandadua získaly pokrmy malostranské legendy nový náboj. Kandadu má celkem čitelný kuchařský rukopis, a přestože na talíři představí maximálně tři hlavní suroviny, jeho kombinace jsou kreativní a současně mimořádně chutné. Jako příklad netradičního souznění chutí může posloužit třeba jehněčí kotleta s tahini a salátem z granátového jablka. Jednoduchá kombinace chutí, přesto poutavá a rafinovaná.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



