V Česku je zhruba 24 tisíc rybníků a vodních nádrží, z nichž putuje na vánoční stůl téměř 10 tisíc tun ryb. Spolu s kapry míří v tomto čase na trh také více než milion živých stromečků, které podle průzkumů stále upřednostňuje více než polovina Čechů.

Zatímco borovice a obyčejný smrk se v tuzemsku prodávají téměř výhradně z českých plantáží, většina jedlí se na Vánoce dováží. V poslední době zejména z Dánska.

 

EK51 52 06 2

Zdroj: ČSÚ, Národní strategický plán pro akvakulturu, Rybářské sdružení ČR, Sdružení pěstitelů vánočních stromků

Související

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je odemčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-63296690-byznys-s-supinami-a-stromeckem-jak-vidi-vanocni-tradice-ekonomove