Blue Wagon oslaví na podzim druhé narozeniny a za tu dobu si již vytvořil poměrně stálou klientelu, která oceňuje nejen příjemnou lokaci nedaleko náměstí Míru, ale především komorní prostředí s příjemnou obsluhou a skvělou prací kuchyně. Zkušený šéfkuchař Martin Janoušek vaří ze základních surovin, nepoužívá žádné polotovary ani žádnou chemii, tedy nejrůznější zrychlující a zlepšující přípravky, díky čemuž na hosty čekají poctivě připravená jídla z kvalitních potravin. Kuchaři pečou každý den tři druhy domácího chleba a také připravují speciální jídla pro denní nabídku, která jsou vždy dopoledne po otevření vypsaná na tabuli. Šéfkuchař navíc velmi rád pracuje s čerstvými rybami a plody moře. Mezi předkrmy hosté najdou jak výbornou chobotnici v kombinaci s krevetami a svěžím, perfektně dochuceným zeleninovým salátem, tak lahodné mušle sv. Jakuba, působivě podávané v lasturách a opět doprovázené skvěle dochuceným listovým salátem. A stejně tak bodují výtečně připravené ryby, ať už je to grilovaný halibut se šafránovou omáčkou, který je ozdoben jedlými květy, či mořský ďas s bazalkovým pyré.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



