Majitel podniku Mamun Hassan přišel do Prahy jako kuchař už před dvaceti lety až z Bangladéše a před pěti lety si otevřel podnik na Palmovce, který nazval symbolicky Curry House. Šéfkuchař používá typickou hliněnou pec tandoor, v interiéru převládají indické motivy, z reproduktorů zní v podkresu indická hudba a k dispozici je také příjemná klidná zahrádka ve vnitrobloku.
Samotná indická kuchyně je chuťově velmi výrazná, za což vděčí hojně používanému speciálnímu koření, jako je kurkuma, koriandr, paprika, zázvor, chilli nebo římský kmín, které má příznivý účinek na lidský organismus a současně ulehčují trávení. Při ochutnávce indických jídel je ideální, když přijde více lidí, jídlo se servíruje doprostřed stolu a hosté ochutnávají více pokrmů. Z předkrmů je pro podobné sdílení vhodné hlavně thalí, což není jídlo, ale právě způsob servírování nejrůznějších specialit v malých mističkách, a to jak v masové, tak ve vegetariánské verzi. Za zkoušku určitě stojí vynikající šiš kebab, mleté marinované maso s kořením pečené v tandooru, či slavné samozy, smažené taštičky plněné směsí brambor a zeleniny.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



