Městys Kácov, ležící v malebném údolí řeky Sázavy ve středních Čechách, se honosí tradicí výroby piva od roku 1457. Ještě před 15 lety se nebylo příliš čím chlubit, pivovar byl zavřený a chátral. Díky úsilí Davida Hořejšího je opět v provozu a postupně navyšuje výrobu.
Jím vlastněná a řízená společnost Pivovar Hubertus se dnes řadí mezi malé pivovary. Loni vyprodukovala 23 tisíc hektolitrů, letos má být výstav i díky horkému létu vyšší, odhadem 25 až 26 tisíc hektolitrů. Pokud uvážíme, že v roce 2001 firma začínala od nuly, jde o slušný výsledek.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
David Tramba
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



