V jednom z nejromantičtějších míst staré Prahy najdou hosté hned dvě restaurace - zatímco Terra je zaměřena na italskou gastronomii, luxusní Piano Nobile nabízí průřez českou a mezinárodní kuchyní v gurmet podobě. Speciality české kuchyně necháme tentokrát stranou a pustíme se do průzkumu mezinárodně laděných jídel, při jejichž přípravě se šéfkuchař snaží používat netradiční suroviny i kreativní kombinace. A také často pracuje s vínem či révou, jež má i na talíři připomínat, že se nacházíte uprostřed nejstarší české vinice.Z předkrmů zaujme neotřelé chuťové propojení teriny z kachních jater s nasládlými ořechy, foie gras jsou totiž obalené v drcených pistáciích a na talíři je doprovází omáčka z portského vína doplněná karamelizovanými kuličkami vína, které jinak nasládlému pokrmu dodávají příjemnou svěžest. Velmi zajímavý je také glazurovaný telecí brzlík se salátkem ze smetanové šalotky, kde vyniká především delikátní chuť a jemná konzistence této gurmety oblíbené žlázy. Pomyslným vítězem v předkrmovém souboji se ovšem stal famózní humrový krém s kusy humřího masa a s chipsy z jeruzalémského artyčoku, jehož výraznou mořskou chuť zjemnila vinná pěna.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



