Vegetariánskou restauraci Maitrea najdete hned vedle Staroměstského náměstí, v poměrně zastrčené Týnské ulici. Klid panuje i uvnitř. Z decentně osvětleného přízemí lze sejít po schodech kolem sošky Buddhy do prvního podzemního patra, které působí ještě útulněji, nechybí fontánka ani krb, ale celek nevypadá kýčovitě.

"Rekonstrukce domu a budování restaurace trvalo tři roky. Podílelo se na něm asi 10 lidí včetně Tondy Koláčka," popisuje provozovatel podniku Václav Stanislav. Bylo prý náročné zařídit, aby se tým sešel v určitou hodinu. Kromě toho rekonstrukci brzdil i fakt, že dům je koncipován jako nízkoenergetický a ekologický. "Často jsme potřebovali věci, které dokáže vyrobit jen pár specializovaných firem, a museli jsme čekat, až budou mít čas," popisuje Stanislav. Rekonstrukci měl na starost architekt Oldřich Hozman, akademický sochař František Svátek vytvořil zátiší s Buddhou a fontánky, malíř Ivan Vosecký tibetské mantry na stěnách.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 80 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-62449130-kolacek-ve-sve-restauraci-pravidelne-obedva