Restaurace Le Grill, která společně s celým hotelem oslavila na podzim pětileté výročí, se pravidelně umísťuje mezi nejlepšími restauracemi metropole. V kuchyni kraluje Marek Fichtner, který patří do elitní skupiny nejlepších pražských šéfkuchařů. Jeho nejslavnějším jídlem se stala bílá tomatová polévka, která byla ovšem po pěti letech stažena z menu a nahradila ji stejně precizně připravená, lehce nakyslá smetanová kulajda vonící koprem. Tato změna dokumentuje trend všech hotelů Kempinski, jejichž šéfkuchaři by měli připravovat jídla typická pro daný region. Na menu naopak zůstává jiná česká specialita v podobě lahodného "tataráku", při jehož přípravě se šéfkuchař inspiroval v dánské Nomě, kde byl na stáži. Výtečná kvalita masa podpořená zajímavými ingrediencemi z něj dělá unikátní kulinářský zážitek, který zaujme svěžestí i výraznou chutí masa. Ale není tu jen tatarský biftek.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



