Kdo vládne současné české gastronomii? Týdeník Ekonom přináší desítku restauratérů, kteří se zásadně zapsali do moderních dějin tuzemského pohostinství. Z toho, že mezi nimi najdeme po jednom Britovi, Norovi, Italovi, Indovi a šest Čechů, se dá odtušit, že česká kuchyně ve své polistopadové éře směle vstřebává prvky té nejlepší světové gastronomické tradice.
Brit Paul Day učí Čechy jíst opět maso z českých chovů, Nor Nils Jebens miluje pečenou kachnu a plzeňské pivo a Ranjiv Suri, který se narodil v indickém Novém Dillí, do Česka přijel před 17 lety pouze na dovolenou. V Praze se mu ale zalíbilo natolik, že už tu zůstal napořád. Začal v pronajaté kavárně u Národního muzea, dnes čítá jeho gastronomické "impérium" čtyři špičkové restaurace.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



