Thajské restaurace jsou v české metropoli už několik let velmi populární, ale většina z nich nabízí evropskou verzi thajské kuchyně. Nový podnik na Národní třídě se vydal jinou cestou. Angažoval "thajskou babičku" Ratanu Phomprasit z Bangkoku, která vařila už v Šípkově legendárním Arzenalu a měla by být zárukou pravé thajské kuchyně. Vaří se zde podle autentických receptů, nepoužívají se žádné glutamáty ani bujonové náhražky a kuchaři si také vyrábějí vlastní kari pasty či thajské dresinky. Zřejmě největším pokladem kuchyně je jedinečné domácí panang kari, které pro Café Buddha namíchala slavná šéfkuchařka Sofia Smith, když spojila thajský a malajský recept. Panang kari zakápnuté trochou kokosového mléka je středně pálivé a podává se s křehkými, pomalu dušenými hovězími líčky. Chuťově představuje zřejmě nejlepší a nejlahodnější kari ve městě.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



